Eleve nem egyszerű az élet paleo módra. Ráadásul a nyaraló amit bérelni szoktunk finoman szólva nem felszerelt. Mit tehetek hát? Feladom egy hétre és szenvedek utólag? Nem beszélve a gyerekek újdonsült gluténmentes étrendjének egyéb kihívásairól.
Ilyenkor nagyon nagy segítség egy gofrisütő. Meg persze máskor is. Ugyanazt a tésztát amit otthon muffin-formába rakok most belepakoltam a gofrisütőbe és lám: finom lett! Nagyon!
Vittem még magammal egy rúdmixert is, na és persze a liszteket, mert egy falusi CBA-ban siralmas a helyzet, de az egész környék elmaradott ilyen téren.
A recept a következő volt:
1 almát meghámoztam, lereszeltem, beleütöttem két tojást – ezt jól leturmixoltam (ismét köszönöm Elmira!!)
ezután egy külön tálban összekevertem a következőket: szezámmagliszt, gesztenyeliszt, kókuszreszelék, kukoricaliszt (ez utóbbi azért, mert nekem nincs annyira bajom a cukrommal, ráadásul a lassabban felszívódó szénhidrátok kiegyenlítik a kukorica gyorsaságát, és olcsó, de el lehet hagyni, vagy zabpehelylisztet belerakni, aki bírja, /én már ilyet nem merek receptbe írni, mert bizonyos elvadult anyukák megint kivégeznek/) 1tk szódabikarbóna, 2ek kókuszvirágcukor, pici só
ez utóbbi keverék 1 bögre legyen, nagyjából mindenből ugyanannyit lehet, de pénztárca függvényében módosítható
Végül beleöntöttem 1 marék vörösáfonyát és 1 marék mazsolát, 1 ek olívaolajat, az egészet elkevertem és a forró gofrisütőbe pacsmagoltam. Könnyen, gyorsan elkészült, könnyen, gyorsan el is fogyott.
Malzeit!
Legutóbbi hozzászólások