Íme egy finom nyári leves.
A világon a legegyszerűbb. Aki nem tudná a legdrágább éttermek nem azért kínálnak jó ételeket, mert annyira különleges dolgokat tudnak (persze azért is, de ezzel nehéz versenyezi), hanem főleg azért, mert odafigyelnek az alapanyagokra.
Amint már meséltem kell egy jó zöldség-dealer. Ma olyan gyönyörű blokkoliba futottam bele, hogy nem lehetett ellenállni.
Így készült el a leggyorsabb és legegészségesebb leves.
A következőket kell elkövetni:
Fel kell tenni vizet főni, fel kell aprítani póréhagymát, újhagymát, cukkinit, piros kaliforniai paprikát, brokkolit és karfiolt, de ki mit szeret, minden mehet bele, én ezeket találtam most.
Először a karfiolt tettem bele, kicsit később a pórét, majd a paprikát, végül a cukkinit és a brokkolit. A titka az, hogy akkor kell betenni a cukkinit és a brokkolit, amikor a karfiol már megpuhult. Ezután a brokkoli ne töltsön benne sok idpt, éppen csak 3-4 percet. Talán még az is sok. hiszen a brokkoli úgy jó, ha ropog. Nem szabad szétfőzni egy jó leveshez.
A levesbe kell só és pici bors, semmi más, ha szépek a zöldségeink.
Jó étvágyat, ehhez a májkímélő, fogyókúrás, energiát adó friss leveshez, amiből egész nap ehetünk, én például imádok levest reggelizni!
Kommentek