csinimama

Stone a dobálós kavics-süti

 

20150806_082330

 

Egyik ismerősöm csak dobálósnak szokta hívni a sütijeimet. Persze a sima péksüteményekhez képest masszívabb és keményebb darabok, de ezt a sütit inkább kavics jellegű külseje miatt neveztem el így.

Ezek a kis szörnyek 20 perc alatt állnak elő, ebből 8 perc az előkészítés, a további 12 percet, amíg sülnek már a zuhany alatt töltöm. Ennyi idő alatt egy pékséget nem járok meg!

Először kiöntöttem 10dkg-ot a jópofa lisztkeverékemből.

Azért jópofa mert minden hétfőn összekeverek a héten összevásárolt és régebbi lisztjeimből egy jó kilónyit és reggelente már ezzel sincs gond. Ebben most a következők voltak: nyílgyökérliszt, bambuszrost, szezámmagliszt, lenmagliszt, kókuszliszt, mandulaliszt. Ez így például finom.

Ezután tettem bele 3ek kókuszvirácukrot, 2ek kakaóport, fél kk szódabikarbónát, pici sót, 3 tojást, 5 dkg mazsolát és 3ek olívaolajat. Így a legegyszerűbb, de akinek van türelme és ideje tehet bele libazsírt is.

Ezt összekevertem, és egy masszát kaptam. Ezt kiskanállal kiszaggattam, majd a tepsibe toltam. Kis cuki rücskös darabok. A sütő mindeközben 180 fokosan hőlégkeveréssel várta az érkezőket. 12 percet kapott és ennyi elég is volt, hogy finom, puha, omlós sütit reggelizhessek.

20150806_082416

Érdemes kipróbálni! Bon apetit!

Csinimama

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!