Glutén és laktózmentes!
Ő egy szlovákiai magyar ismerősünk fura palacsintájának továbbfejlesztett verziója. A lényege az élesztő, ez egyfajta kelttészta, amely kicsit hígabb a szokásosnél, és olajban sütik ki. Állítólag a gőzgombóc is ebből készül, persze az tömörebb.
Az én verzióm így készült:
Egy tálban összekevertem a szárazakat, ami kb 1 bögrényi volt: szezámmagliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt, kukoricaliszt (1-1 arányban)
Ebbe szórtam pici sót, kókuszvirgácukrot (3ek), fél csomag élesztőport – ezeket elkevertem
ráütöttem 2 tojást, 1ek olajat tettem bele és annyi rizstejet, hogy folyós massza legyen, egy sűrűbb palacsintatészta. Lehet ásványvizet is önteni bele.
Ezután egy serpenyőben hevítettem kókuszzsírt és evőkanálnyi adagokat bertem bele, és szépen kisütöttem őket. Kicsit feljönnek, ezáltam kézzel foghatóak lesznek.
Tadını çıkarın!
Kommentek