A minapi reggelimről van szó. Zseniálisan egyszerű és laktató is. Még egy olasz főzőtanfolyamon tanultam az eredetijét, ez természetesen a “paleósított” verzió.
Annyira egyszerű, hogy nagyképűség volna receptnek nevezni, úgyhogy tömören elmesélem hogyan készítettem el:
Aprítóban összedarálta tökmagot és szezámmagot, megsóztam, megborsoztam, belekevertem aprított oreganót és snidlinget, majd annyi olívaolajat adtam hozzá (fél bögréhez kb 2ek), hogy egy kicsit összetartsa a témát.
Félbevágtam paradicsomokat, majd megpúpoztam őket ezzel a magkeverékkel. Aki bírja tegyen bele parmezánt vagy trappistát is, úgy lehet csak igazán finom! Ezeket egy tepsibe raktam sütőpapírra, majd fél-1 órát sütöttem 150-170 fokon. Amikor a paradicsom kezd megereszkedni akkor már jó lesz, még rá lehet grillen pirítani kicsit.
Az olasz konyhán nevelkedett szakács mondta erre: “telt íz” – szerintem ez pontosan leírja milyen is ez a reggeli könnyű finomság.
Buon appetito!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: