csinimama

Pearl, a töltött paradicsom

A minapi reggelimről van szó. Zseniálisan egyszerű és laktató is. Még egy olasz főzőtanfolyamon tanultam az eredetijét, ez természetesen a “paleósított” verzió.

Annyira egyszerű, hogy nagyképűség volna receptnek nevezni, úgyhogy tömören elmesélem hogyan készítettem el:

Aprítóban összedarálta tökmagot és szezámmagot, megsóztam, megborsoztam, belekevertem aprított oreganót és snidlinget, majd annyi olívaolajat adtam hozzá (fél bögréhez kb 2ek), hogy egy kicsit összetartsa a témát.

Félbevágtam paradicsomokat, majd megpúpoztam őket ezzel a magkeverékkel. Aki bírja tegyen bele parmezánt vagy trappistát is, úgy lehet csak igazán finom! Ezeket egy tepsibe raktam sütőpapírra, majd fél-1 órát sütöttem 150-170 fokon. Amikor a paradicsom kezd megereszkedni akkor már jó lesz, még rá lehet grillen pirítani kicsit.

Az olasz konyhán nevelkedett szakács mondta erre: “telt íz” – szerintem ez pontosan leírja milyen is ez a reggeli könnyű finomság.

Buon appetito!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!