Ki ne szeretné a meggyes sütit, azt a kevert fajtát!
Ő is az, a recept pedig semmi ördöngős:
Fogtam a szokásos 1 bögre lisztkeveréket: gesztenye, szezámmag, zabpehely és egy kicsi amaránt (aki nem érzékeny rá, mint például én az tehet bele mandulalisztet is, azzal az igazi!)
Tettem bele 2 tojást
3ek libazsírt
1tk sütőport
pici sót
4ek eritrolt
1ek mézet
3ek kókusztejszínt
Ezeket elkevertem, majd belekevertem 1 bögrényi magozott meggyet és cseresznyét. Ha nem akar massza lenni, akkor lehet még bele kanalanként adagolni a kókusztejszínt, de elvileg a meggyel együtt ennek krémesnek kell lennie.
Mindezt kiterítettem egy tepsiben és 20-30 percig sütöttem 180 fokon.
Nyami!



Kommentek