Amint azt már meséltem volt szerencsém Párizsban élni. Nem ajánlom senkinek, csak nyaralás céljából! Ha mégis ott kötne ki valaki akkor viszont jó hír, hogy van egy bizonyos étel, ami mindenért kárpótolja az embert. Ez az étel a quiche.
Lényegében pite, de sokkal több annál. Régen még igazi lisztes-tejszínes quich-eket csináltam, és a paleolit étrenddel azt hittem örökre meg kell válnom ettől a finomságtól. Végül rájöttem, hogy nem!
Szóval átgyúrtam a receptet és újra enyém a világ!
A recept pedig a következő:
1 bögre lisztkeverék (gesztenye, szezámmag, lenmag)
1tk sütőpor
6 ek zsír (libazsír)
1 tojás
1tk só
Ezeket összegyúrjuk, ha nem akar összeállni még lehet egy kis vízzel lágyítani a tésztát.
Ezt a tésztát kinyújtjuk és beletesszük egy tortaformába, aminek kicsit magasabb a széle. Jó lapos legyen a tészta, ez csak egy kerete lesz a benne lévőknek. Közben a sütőt beizzíthatjuk 180fokra.
A tetejére felszeletelünk póréhagymát, cukkinit és sonkát. Ezeket rászórjuk a tésztára, majd az egészre ráöntünk egy keveréket. Ez a keverék 3 tojásból, 1dl kókusztejszínből áll, ami meg van sózva, borsozva. A lényeg, hogy előtte kisit verjük fel, hadd legyen tőle lazább. Amikor ezzel megöntöztük a tésztán heverő zöldségeket tegyük be a sütőbe. Aki bírja tegyen még rá reszelt sajtot, aki nem az paradicsommal és szezámmaggal dobhatja fel.
Az enyém azért volt elszúrva, mert külön tettem be a tésztát sülni és megrepedezett, így befolyt a cucc a tészta alá és a sorrend így elkavarodott. Így is jó volt, de jobb lett volna egyben. Sütni olyan 30-40 percig kell, érdemes kicsit megbarnítva a tetejét.
Paradicsomsalátával a legjobb!
Bon apetit!