Apjukot néha jól meg kell etetni.
Ő pedig azt szereti, amikor több enerigája lesz, mint volt.
Ilyenkor nem akarom őt kecskemód salátával etetni, inkább rögtön integrálom a húsba a köretet.
Ilyen pasilaktató étel a töltött padlizsán.
Fogom a lilás bogyót, hosszában félbevágom, és kikaparom egy kanállal a belsejét. Kb 1cm vastag maradhat belőle.
Külön felszeletelek 1 fej vöröshagymát apróra. Előveszem a darált húst (lehet csirke, pulyka vagy sertés is). Zsíron megpirítom a hagymát, majd belehányom a húst. Keverem, kavarom, megsózom, borsozom, ki oregánó, majoranna és balazsalikom is befigyel.
Eleinte oda akar égni, majd levet ereszt a hús és azon jót át tud sülni. Amikor már szép pörkölt jelleget öltött a dolog leveszem a tűzről és a kivájt padlizsánba amit előzőleg megsóztam (ez fontos) beleteszem. Ezt a szép kis töltött zöldséget felcsíkozott szeletelt sajttal díszítem, ami sokkal szebb, mint a ráreszelt sajt. Aki olyan laktózérzékeny mint én, az tegyen rá paradicsomot és szezámmagot, mennyei lesz tőlük.
Ezután nyomás be a 200 fokos előmelegített sütőbe, eleinte fóliával lefedve, majd fólia nélkül 30-40 percig süssük, illetve amíg a sajt meg nem barnul finoman. Jó étvágyat hapsikáim! Ha nem elég laktató akkor ajánlom hozzá a paradicsomsalátát, ami még nevet nem kapott, de a lényege az, hogy paradicsomot felkockázunk, majd lelocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és rávágdosunk snidlinget. Ha nincs snidlingünk, akkor újhagyma, vagy lilahagyma is jó.
Bon apetit!



Kommentek