A gyerekek egyik kedvenc reggelije. Imádják!
Lekvárral vagy magában, frissen vagy másnaposan egyaránt finom.
Ez az egyik leggyorsabb receptem is egyben:
két nagyobb almát lereszelek
beleöntök 4 ek zabpehelylisztet és 4 ek gesztenyelisztet (zabpehyelyliszt helyett lehet szezámmag vagy amarántliszt is, vagy ami tetszik)
belecsapok 1 tojást
pici sót teszek bele
jól elkeverem
egy palacsintasütő serpenyőbe pici zsiradékon (bekenem kókuszzsírral vagy libazsírral) kanálnyi adagokat teszek, elkenem őket, majd megforgatom. közepes lángon érdemes, hogy ne feketedjen meg, bár úgy is nagyon finom. Nem kell aggódni, hogy átsült-e, a közepe nedves marad az alma miatt, de ettől finom. Attól, hogy nedves nem nyers!
Ha nincs időm a serpenyő előtt szórakozni kiterítem egy tepsibe sütőpapírra és beteszem 200fokra sülni. 20 perc alatt kész is van, kicsit más az állaga, mert az már egy süti lesz, de ugyanúgy finom.
Jó étvágyat kívánok!
Hát, tény, hogy ezt egész reggel lehet majszolni, én ilyenkor nem állok le vele 11-ig 🙂 viszem magammal és tolom befele munka közben is 🙂 lehet bele zsírt rakni, talán attól laktatóbb, tartalmasabb lesz, de a nehezebb lisztek is segíthetnek ebben, vagy magőrlemények.
én már kétszer el is készítettem, olyan finom! 🙂 csak egy gondom van vele, hogy gyorsan leesik töle a vércukrom, mert hát az alma is szénhidrát…ti meddig bírjátok ki éhség nélkül egy ilyen omlettel?