csinimama

Szezám tárulj!

Amikor egy ilyen finom, puhán-ropogós süti közeledik agyunk halkan suttogja:

szezám tárulj!

És lám még a babák szája is kinyílik!

Nagyon laktató és finom is, kicsit arabos beütéssel, ami lássuk be: jó!

a recept pedig:

fél bögrényi: szezámmag+szezámmaglisz+gesztenyeliszt

1 dl olívaolaj/kókuszzsír/libazsír – bármelyik lehet, akár keverve is

1 tojás

4 ek eritrol vagy 4 ek méz, de ezek keveréke is lehet

pici só (ez mindenbe kell!)

1tk szódabikarbóna

Érdemes először a szárazakat elkeverni, aztán a nedveseket belerakni. Egy sűrű masszát kéne kapjunk, amiből nedves kézzel gombócokat formálunk. ezeket sütőpapírral bélelt tepsiben kilapogatjuk.

200 fokon 13-15 perc alatt finomra sül.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!