Amikor egy ilyen finom, puhán-ropogós süti közeledik agyunk halkan suttogja:
szezám tárulj!
És lám még a babák szája is kinyílik!
Nagyon laktató és finom is, kicsit arabos beütéssel, ami lássuk be: jó!
a recept pedig:
fél bögrényi: szezámmag+szezámmaglisz+gesztenyeliszt
1 dl olívaolaj/kókuszzsír/libazsír – bármelyik lehet, akár keverve is
1 tojás
4 ek eritrol vagy 4 ek méz, de ezek keveréke is lehet
pici só (ez mindenbe kell!)
1tk szódabikarbóna
Érdemes először a szárazakat elkeverni, aztán a nedveseket belerakni. Egy sűrű masszát kéne kapjunk, amiből nedves kézzel gombócokat formálunk. ezeket sütőpapírral bélelt tepsiben kilapogatjuk.
200 fokon 13-15 perc alatt finomra sül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: