Alen a bolognai

 

Na ennek sincsen sok értelme. Az Alen az nem olyan olaszos név. Hát elárulom: hasraütés-szerűen születnek a nevek.

Csakúgy, mint a receptek. A bolognai nálam például annyit jelent, hogy a gyerekek is jól laknak és én is.

Persze a gyerekek egyelőre még tésztával szeretik, a paleo tésztát pedig még nem fejlesztettem ki, de rajta vagyok.

szóval a bolognai úgy történik, hogy:

felaprítok hagymát, kicsi libazsíron egy mély serpenyőbe teszem.

mmikor pirulni kezd beleteszek darált húst (én a csirkét szeretem, de lehet bármi)

megsózom, borsozom, sőt még egy kis piros paprikát is lehet rászórni

kicsit forgatom, majd ráöntök egy doboz/üveg paradicsompürét, felkockázott paradicsom is mehet még rá.

addig kevergetem közepes lángon, amíg jól át nem fű a hús, teszek még bele oregánót és bazsalikomot ( legjobb a friss, de a szárított is jó)

lehúzom a tűzről és kész

egy adag friss salátával elkeverve mennyei!!!

néha csak jégsalátát szoktam alátenni, ha vékonyra szeletelem olyan mint a tészta

 

Jó étvágyat!

 

Tovább a blogra »