Na ennek sincsen sok értelme. Az Alen az nem olyan olaszos név. Hát elárulom: hasraütés-szerűen születnek a nevek.
Csakúgy, mint a receptek. A bolognai nálam például annyit jelent, hogy a gyerekek is jól laknak és én is.
Persze a gyerekek egyelőre még tésztával szeretik, a paleo tésztát pedig még nem fejlesztettem ki, de rajta vagyok.
szóval a bolognai úgy történik, hogy:
felaprítok hagymát, kicsi libazsíron egy mély serpenyőbe teszem.
mmikor pirulni kezd beleteszek darált húst (én a csirkét szeretem, de lehet bármi)
megsózom, borsozom, sőt még egy kis piros paprikát is lehet rászórni
kicsit forgatom, majd ráöntök egy doboz/üveg paradicsompürét, felkockázott paradicsom is mehet még rá.
addig kevergetem közepes lángon, amíg jól át nem fű a hús, teszek még bele oregánót és bazsalikomot ( legjobb a friss, de a szárított is jó)
lehúzom a tűzről és kész
egy adag friss salátával elkeverve mennyei!!!
néha csak jégsalátát szoktam alátenni, ha vékonyra szeletelem olyan mint a tészta
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: