Igazi paleo – keksz
Ez a legtutibb amióta paleo vagyok!
Másfél éve vagyok paleolit étrenden. Nem hiányzik semmi annyira, mit a jó kis háztartási keksz.
Próbáltam rájönni mi a titka. Másfél év kellett, de megérte várni és kitartóan próbálkozni.
Íme a titokzatos recept:
Az arányok számítanak, én mint mérnök-anyuka a szerkesztési elveket tudom elmondani!
fél csésze gesztenyeliszt
fél csésze szezámmagliszt
só, eritrol amennyi jól esik
1 tk szódabikarbóna
annyi víz, hogy az egészből egy lágy krém legyen
Ezt a krémet egy sütőpapíron vagy teflon tepsin jól el kell kenni,
olyan vékonyan ahogyan csak bírjuk, a legjobb a 2 mm (nem vicc!)
Ezt előmelegített 150 fokos sütőbe rakjuk és addig sütjük amíg barna nem lesz,
igazából a legjobb akkor kikapni, amikor már majdnem ég.
Olyan 10 perc után ki lehet kicsit venni és egy pizzaszeletelővel bekarcolni.
Ez azért kell, mert különben lesz egy tepsi-méretű kekszünk, ami nagyon vicces,
főleg egy gyerkőcnek, de amikor elkezdem törni, amolyan rusztikus lesz.
Ezt is lehet szeretni, sőt, ha sok van belőle, kifejezetten guszta tud lenni egy rakásban.